Båtmäklare från Stockholm på uthyrningen i sommar.

Båtmäklare från Stockholm på uthyrningen i sommar.

Vi har haft en båtmäklare från Stockholm hos oss i sommar 2022. Han har hoppat in några veckor under semestern. Det var intressant att få lite tankar om båtar också och han berättade gärna om sitt yrke och en del om Stockholm. Här är lkite av vad han berättade för oss.

Från att lista den första annonsen till att avsluta själva affären, tjänar en professionell båtmäklare en provision i utbyte för att hantera alla detaljerna kring köpet. Rätt mäklare kanske kan ge dig ett bättre pris, särskilt om han/hon har specialiserat sig på din typ av båt.

Du kommer att tjäna tid på att anlita en båtmäklare, eftersom visningar, provtur, och kommunikation med andra yrkesgrupper kommer att hanteras av mäklaren. Provisionerna är oftast 10 procent, men det är olika och kan variera beroende på din båt och din var båten finns. Här hittar du en båtmäklare i Stockholm, stockholmmarin.
Små båtar säljs sällan av båtmäklare, eftersom de producerar för lite inkomster för den tid som krävs för att åstadkomma en försäljning. Stora båtar innebär ofta komplicerade förhandlingar (dokumentation, etc.) som förenklas genom mäklare.

Det  har varit en trevlig sommar och vi tackar för den hjälp vi fått. Kanske ser vi honom igen här nästa sommar, vem vet?